U bent hier: Home › Nieuws › Nieuws

Nieuws

WIJC nieuws: Yves Vergeer op het WK Junioren
   (15-02-2019)

Vandaag start in Baselga di Pine het W.K. voor Junioren met aan de start voor Nederland Yves Vergeer.

Vorige week veroverde Yves nog de Wereld Beker voor Junioren op de MassStart door o.a. de laatste wedstrijd te winnen in hetzelfde Baselga.

Yves veel succes dit weekeinde!

(Terug naar boven)


WIJC nieuws: Rens Vergeer 2e bij DK-pupillen
   (10-02-2019)

Na de Benjamins, Mini's en Welpen mochten op zaterdag 9 februari om 6.45 uur de pupillen van KNSB District Sassenheim aantreden voor hun kampioenschap.
Het klassement ging over 2 afstanden: 2 ronden en 1 ronde.

Rens Vergeer werd 2e bij de jongens met een mooi PR op de 2 ronden.
Eerste werd Tygo Kompier (VIJK) die op de ronde een nieuw Districtsrecord reed; 18.61.
Derde was Kevin Rozendaal (VIJK).

Kyenno Fredrikze (WIJC) werd 13e met een dik PR op de 2 ronden en Ruben Greefhorst (WIJC) werd 25e.

Bij de meisjes werd Angel Daleman (VIJL) districtskampioene, ook met een nieuw record op één ronde. Zij verbeterde dat naar 19.34.
De beste WIJC-er was Imme Kok die 9e werd.  Daphne Sikking (WIJC) werd 23e.

(Terug naar boven)


WIJC nieuws: Uitspraak Raad van State: hoger beroep ongegrond verklaard
   (06-02-2019)

De UITSPRAAK       Gemeente Teylingen nieuwsbericht

De Raad van State heeft het hoger beroep, aangespannen door omwonenden van de ijsbaan in de Veerpolder, ongegrond verklaard en de uitspraak van de rechtbank van vorig jaar maart wordt bevestigd.

Dat betekent dat de gemeente Teylingen niet verplicht is om van de WIJC een aanvraag omgevingsvergunning te eisen voor het aanleggen van een skeelerbaan op de landijsbaan (een combibaan) in de Veerpolder.

Het bestuur van de WIJC is blij met deze uitspraak.  De voorbereidingen voor de aanleg van de skeelerbaan worden nu in gang gezet (zoals besprekingen over het huurcontract met de gemeente Teylingen en het actualiseren van de aanneemsom). Uiteindelijk zal er een Algemene Ledenvergadering belegd worden waarin aan de leden het groene licht voor de aanleg gevraagd zal worden.

De WIJC blijft in goed overleg met de buren en er zijn inmiddels afspraken gemaakt over het beperken van de overlast.

 

(Terug naar boven)


WIJC nieuws: Luka Fredrikze 2e in baancompetitie Den Haag
   (03-02-2019)

Luka Fredrikze wordt 2e in de eindstand van de baancompetitie voor junioren C in Den Haag.

Wessel de Haas (IJC Voorwaarts) won de baancompetitie. Op de laatste 500m was hij de directe tegenstander van Luka, die helaas viel.
Op de 1500m won Luka wel van Wessel. Luka werd 2e in 2.20.83 en Wessel eindigde op de 5e plaats.
Het puntentotaal was in het voordeel van Wessel de Haas die op de hoogste trede van het podium mocht staan. Derde werd Joes van Deursen (ijsvereniging Woubrugge)

(Terug naar boven)


WIJC nieuws: Yves Vergeer wint de 5km op NK Junioren
   (03-02-2019)

NK Junioren met 5km winst voor Yves Vergeer

Het NK voor junioren in Groningen ging om het allround kampioenschap én om de afstandskampioenschappen en tot slot om het kampioenschap Mass Start.

Yves Vergeer won tijdens het NK Junioren de 5000m bij de 17-18 jarigen, de junioren A. Hij deed aan alle afstanden mee en eindigde in het allround klassement op de 4e plaats.
Tweemaal reed Yves een persoonlijk record: op de 1000m reed hij nu naar 1.13.75 (9e) en de 1500m reed hij in 1.52.68 (4e). Yves eindigde op de 500m op de 12e plaats met een tijd van 38.04. De winst kwam met de lange afstand, de 5000m won hij in 6.50.63. In de afsluitende Mass Start werd hij 9e.
Ook Remco Langemaire (WIJC) nam deel aan de Mass Start bij de junioren A, hij werd 18e. Bij de Dames Junioren A reed Sosha Zuiderduin (WIJC) naar de 17e plaats op de Mass Start, zij had de avond ervoor nog deelgenomen aan de wedstrijd van het 6-banen toernooi in Den Haag, waar ze na 45 ronden op de 11e plaats finishte.

Patricia Koot en Okke Mouwen namen ook deel aan het NK Junioren, in de C categorie (de 13-14 jarigen).
Patricia Koot werd 4e op de 500m in 42.65 en 9e op de 1500m in 2.12.97, in het eindklassement over die twee afstanden werd zij 7e .
Okke Mouwen reed op beide afstanden naar de 11e plaats, 500m in 40.70, 1500m in 2.04.64. In het eindklassement stond Okke op de 8e plaats.

(Terug naar boven)


WIJC nieuws: WIJC Junioren aan de start van het N.K. in Groningen
   (01-02-2019)

Dit weekeinde staan de beste Junioren van Nederland aan de start voor het N.K. Junioren op ijsbaan Kardinge in Groningen.

De junioren C starten het kampioenschap op vrijdagavond 1 februari met een kampioenschap over 500 en 1500 meter, waar voor de Warmondse IJsclub Patricia Koot en Okke Mouwen aan de start zullen verschijnen.

Patricia staat als één van de kanshebbers voor het podium aan de start, op de landelijke lijst bezet ze momenteel een 4e plaats in het klassement over 500-1500 meter en op de 1500 meter heeft ze zelfs de 3e tijd staan van alle deelneemsters en is de snelste 1e jaars C-juniore van alle deelneemsters. Met een goede klassering bij het N.K. kan Patricia zich ook plaatsen voor de Viking Race in Heerenveen.

Okke Mouwen staat op de landelijke lijst op een 8e plaats en kan misschien voor een verrassing zorgen op het kampioenschap, want hij liet afgelopen zaterdag bij het WK zien dat hij goed in vorm is.

De A-junioren starten zaterdag 2 februari het kampioenschap, met onder andere Yves Vergeer aan de start. Yves werd eerder dit seizoen al 2e op de 3000 en 5000 meter bij het N.K. Afstanden voor Junioren en geldt ook als één van de kanshebbers voor het podium bij het N.K. Allround voor Junioren A dit weekeinde.
Bij de dames Junioren A staat Sosha Zuiderduin nog op de reserve lijst voor het NK, maar mag in ieder wel starten op het onderdeel MassStart waarmee het N.K. Junioren wordt afgesloten.

Ook Remco Langemaire mag starten bij op het onderdeel MassStart bij het N.K. voor Junioren A. Remco was bij de landelijke selectiewedstrijd voor het N.K. Junioren A goed op weg zich te plaatsen, maar werd nadat hij een pilon had geraakt helaas gediskwalificeerd en moet dit N.K. vanaf de kan volgen.

Alle WIJC-leden veel succes bij dit N.K. Junioren.

(Terug naar boven)


WIJC nieuws: Iris vd Stelt wint Alternatieve Elfstedentocht
   (30-01-2019)

Na 200km is de winst voor Iris van der Stelt!

Vandaag viel alles goed. Na de 200km lange schaatstocht, de Alternatieve Elfstedentocht op de Weissensee, reed Iris van der Stelt (WIJC en mkbasics.nl) als eerste over de finishlijn in een tijd van 6 uur, 58 minuten en 30 seconden.  Manon Kamminga (A6, groot in auto's) werd tweede en de derde plaats was voor Ineke Dedden (Palet Vastgoedonderhoud).

De koers
Het was erg koud bij de start, - 13 graden, en het peloton kwam maar langzaam op gang. Wel was al snel een kopgroep gevormd van  negen rijdsters, allemaal uit verschillende ploegen. Zij kwamen tot wel zeven minuten voorsprong. Na zo'n vijftig kilometer waagden tien rijdsters, waaronder Iris van der Stelt en Manon Kamminga, de sprong vanuit het peloton. Zij verkleinden al snel de grote afstand naar de kopgroep en met nog ongeveer 125km te gaan sloten ze bij de eerste negen aan. Ze hielden een ruime voorsprong op het peloton.

Nadat de mannen gefinisht waren en met 150km al in de benen was de kopgroep van de dames uitgedund tot 11 rijdsters. Ineke Dedden maakte toen de oversteek van het peloton naar de kopgroep. Het peloton ging jagen en kwam tot 20 seconden op de vier snelsten: Iris van der Stelt, Manon Kamminga, Ineke Dedden en Beau Wagemaker. Weer kwamen vanuit het peloton drie rijdsters (Kim Muusse, Chantal Hendriks en Janneke Elzinga)  naar die kopgroep van vier. Deze zeven dames gingen het in een lange sprint afmaken. Op 3km voor de meet kwam al de eerste aanval van Chantal Hendriks maar Iris ging langs haar heen en kon de voorsprong vasthouden, ook toen Manon Kamminga nog dichtbij kwam.
Geen fotofinish dit keer, een duidelijke overwinning en nu vreugdetranen bij Iris van der Stelt.

mkbasics.nl stopt met sponsoring
De Alternatieve Elfstedentocht is een mooie overwinning voor Iris en voor de marathonploeg mkbasics.nl. Zaterdag werd Iris tweede in het Open Nederlands Kampioenschap over 100km en haar ploeggenote Lisa van der Geest werd ook tweede tijdens de Grand Prix #2 wedstrijd over 40km . Tussendoor had de ploeg bericht gekregen dat mkbasics.nl na 10 jaar stopt met de marathon sponsoring en zij dus op zoeken moeten naar een nieuwe hoofdsponsor. Deze overwinning is een mooi visitekaartje in die zoektocht.

(Terug naar boven)


WIJC nieuws: Sneeuw bij Grand Prix 2 - Lisa 2e plaats
   (29-01-2019)

Weissensee - KPN Grand Prix 2 - 40km voor de dames en 60km voor de heren - maandag 28 januari 2019

Lisa van der Geest wordt 2e - weer een fotofinish

Voor marathonrijders is 40km bijna een sprintafstand, toch probeerden vanaf de start rijdsters weg te komen. Het tempo lag hoog en onder andere Carla Ketellapper-Zielman, Lisa van der Geest, Ineke Dedden en Merel Bosma ne Ankie IJtsma slaagden er niet weg te komen. Manon Kamminga zette steeds de achtervolging in.

Een ronde voor het einde reed iedereen weer bij elkaar en werd de sprint aangetrokken. Lisa van der Geest ging als eerste, maar razensnel kwam Carla Ketellapper-Zielman naar voren. Ook nu, net als bij de Open Nederlands Kampioenschap afgelopen zaterdag, moesten de videobeelden opnieuw bekeken worden voor de uitslag definitief bekend werd gemaakt. En zuur genoeg moest de mkbasics-ploeg weer genoegen nemen met de tweede plaats, nu was dat Lisa van der Geest.  De derde plaats was voor Maya de Jong.

's Nachts had het flink gesneeuwd en er was een baantje geveegd van 5km. Die geveegde baan was vrij smal en waar er veel sneeuw op het ijs lag kwam er ook water op de baan te staan. Het was zwaar ijs. Maar Lisa van der Geest kijkt uit naar de 200km tocht die woensdag (30/01) op het programma staat.

(Terug naar boven)


WIJC nieuws: Yves Vergeer in Helsinki bij ISU Junior World Cup#2
   (28-01-2019)

Yves Vergeer nam deel aan de Junior World Cup no. 2 in Helsinki

Yves Vergeer was opgesteld bij de 500m op zondag 27 januari en bij mass start op die dag. Op zaterdag 26/01 deed Yves mee met de 3000m.

Op de 500m werd Yves 22e met een tijd van 39.665. Hij benaderde daarmee niet zijn PR (37.59)  gereden tijdens de Masters Sprint Classics in Inzell op 12 januari jl

De 3000m legde Yves af in 4.07.279, goed voor een 7e plaats

In de Mass Start reed Yves naar de 4e plaats (5.12.92). De eerste plaats hierbij was voor de Oostenrijker Gabriel Odor (5.11.33), tweede was Teun de Wit (Ned. in 5.11.38), derde werd de Noor Isak Hoiby met 5.12.38.

(Terug naar boven)


WIJC nieuws: Floris Mingelen Districts Kampioen bij de Benjamins
   (27-01-2019)

Floris Mingelen is zaterdag 26 januari 2019 Districts Kampioen geworden bij de Jongens Benjamins. Hij was op de ijsbaan in Leiden de snelste op beide afstanden. Eerst liet hij de snelste tijd noteren over 2 rondjes. En daarna scherpte hij zijn persoonlijk record aan over 1 ronde en was daarmee ook de snelste.

Bij de meisjes Benjamins kwam Wies van Winsen op de 1e afstand ten val, maar de op de 2 afstand verbeterde ze wel haar persoonlijk record.

Jet van Winsen behaalde met 2 persoonlijke records een mooie 8e plaats bij de meisjes Mini's. Wout Bakker eindigde als 12e bij de jongens Mini's ook met 2 persoonlijke record.
Cas Hogendoorn die zijn eerste wedstrijd reed behaalde een keurige 25e plaats bij de jongens Mini's.

Bekijk hier de complete uitslag.

 

DK

(Terug naar boven)

Toon Pagina: 1 - 2 - 3 - 4 - 5 - [Volgende >>]

 Ogenblik a.u.b. ...