U bent hier: Home › Nieuws › Nieuws

Nieuws

WIJC nieuws: WIJC-ers fietsen in Limburgs heuvelland
   (17-09-2018)

Aan het einde van het zomerseizoen en ter voorbereiding op het schaatsen testen de geoefende leden van de Warmondse IJsclub (WIJC) hun benen in het Limburgse heuvelland. Tweeëntwintig schaatsers en een volgwagen vertrokken al heel vroeg op zaterdag 15 september naar Cadier en Keer om daar rond half tien te starten met een fietstocht.
De routes volgen deels de route van de Amstel Goldrace die altijd vroeg in het voorjaar verreden wordt. De uitgezette tochten waren 95km lang, voor de 'langzamere' rijders, of 120km voor de snelle fietsers. Die laatste groep bestond uit 12 rijders. De jongste, Okke, is 14 jaar en de oudste deelnemende WIJC-er, Ruud, is 69 jaar.

Tussen de middag werd er gezamenlijk geluncht, toen waren o.a. de Wolfsberg, de Loorberg, Camerig en de Vaalserberg bij het Drielandenpunt al beklommen. Calvin had midden in een afdaling een klapband gekregen en was gevallen, zijn zadel was kapot en kon in de lunchpauze even gerepareerd worden. Na een voedzame maaltijd en het vullen van de bidons werd het tweede deel van de WIJC wielertocht afgelegd, de fietsende schaatsers beklommen de Gulpenerberg, de Kruisberg, Eyserbosweg en de Fromberg en ook de Keuterberg. De reactie van de Okker op die klim was 'het leek wel een muur!' Het eerste deel van de Keuterberg is steil, tot wel 22%, gelukkig vlakt het naar de top toe wat af. De klimmers die het eerst boven waren, konden zien hoeveel hun clubgenoten moesten afzien om ook boven te komen.

Na de Keuterberg reden de WIJC-ers terug richting het startpunt in Cadier en Keer, maar er zaten nog wel wat venijnige klimmetjes in die laatste 20km, zoals de Cauberg en Geulhemmerberg.

De benen hebben veel te verduren gehad, maar dit was een mooie dag in een mooie omgeving, en leuke test voor de komende winter.

 

(Terug naar boven)


WIJC nieuws: 10/09: langer is beter, de nieuwe schaatshal in Leiden naar 333 meter
   (28-08-2018)

Op maandag 10 september, om 20.00 uur in het Gemeentehuis van Teylingen in Voorhout, spreken de voorzitter van de WIJC en Stichting IJshal Leiden met commissieleden over de gewenste 83 meter extra ijs in Leiden.  Alle leden van de WIJC, liefst in clubkleding, zijn van harte uitgenodigd! Steun dit initiatief en kom!

De gemeente Leiden gaat een nieuwe ijsbaan van 250 meter aanleggen en daar zijn alle ijsclubs heel blij mee!  Maar 83 meter meer, een baan van 333 meter, biedt veel meer mogelijkheden: er kunnen dan ook erkende wedstrijden in Leiden gehouden worden en de jeugd en senioren/masters hoeven niet meer naar de ijsbanen in Haarlem of Den Haag.

Voor de WIJC geldt dat alle leden dan op dezelfde baan zouden kunnen trainen en wedstrijden rijden.

Op 10 september zullen de voorzitters raadsleden en commissieleden informeren over het belang van een grotere ijsbaan in Leiden en vragen of de gemeente Teylingen dat ook financieel wil steunen. Inmiddels heeft een aantal gemeenten uit de omgeving al een financiële toezegging gedaan. 

Mocht je 333m.nl ook willen steunen, via een zonnepaneel of obligatie, door een decimeter of een meter ijs te schenken of door een lot te kopen (met als prijs bijvoorbeeld een clinic door Lisa van der Geest): help mee!

 

(Terug naar boven)


WIJC nieuws: Uitslagen 25e Warmondse Poldercross
   (26-08-2018)

Categorie Winnaar 2e Plaats 3e Plaats Uitslag
Heren Johan Prins Kees Heemskerk Sid Tanja uitslag
Dames Joëlle Langeveld Daphne Groen in 't Woud
Rianne Heemskerk uitslag
Heren Veteranen Martin Kerkvliet Kurt Wubben Huub Nijs uitslag
Dames Veteranen Paula Warmerdam Marjolein Dam Marissa Scherptong Engbers uitslag
Jongens Rens Vergeer Bram Verloop Koen van Zwienen uitslag
Meisjes Mara Vergeer Eefke Gerritsma Anne-Lynn Westerik uitslag

(Terug naar boven)


WIJC nieuws: Vanavond de 25e Poldercross - Doe je mee? Kom je kijken?
   (24-08-2018)

Doe je mee vanavond? Kom je kijken?

 • Poldercrossloop Jeugd 10 t/m 13 jaar
  Inschrijfgeld voor de jeugd is € 5,-- p.p.
  Inschrijving op het terrein bij de Warmondse IJsclub van 17.00 tot 18.00 uur
  Startnummers laten zetten op de bovenarm 45 minuten voor de start
  Deelnemers dienen zich 5 minuten voor de start in het startvak op te stellen
  Start voor een parcours over circa 1500 meter om 18.15 uur
  Prijsuitreiking jongens en meisjes tussen 19.00 en 19.15 uur
 • Poldercrossloop voor deelnemers vanaf 14 jaar
  Inschrijfgeld voor deelnemers van 14 jaar en ouder is € 9,-- p.p.
  Inschrijving op het terrein bij de Warmondse IJsclub van 17.00 tot 18.45 uur
  Startnummers laten zetten op de bovenarm 45 minuten voor de start
  Deelnemers dienen zich 5 minuten voor de start in het startvak op te stellen
  Start voor een parcours over circa 5000 meter om 19.00 uur
  Prijsuitreiking voor dames, dames veteranen, heren en heren veteranen om 20.30 uur

De feestavond op het terrein van de Warmondse IJsclub begint om 20.15 uur met het optreden van de Backseat Windows.
Natuurlijk is er een lekker drankje en een hapje van snackbar het Haasje uit Oegstgeest.
Om circa 20.30 uur een onderbreking voor de prijsuitreiking
De feestavond wordt swingend afgesloten om 01.00 uur

(Terug naar boven)


WIJC nieuws: Woensdagavond 22-08 voorinschrijving Poldercross
   (20-08-2018)

Ben je er al klaar voor? Klaar voor de Poldercross op vrijdag 24 augustus?

Kom dan op woensdagavond naar het ijsclubgebouw en schrijf je alvast in.

Tussen 19.00 uur en 20.30 uur kun je je al inschrijven voor deze 25e Poldercross door de sloten van de Veerpolder, rond de golfbaan en Koudenhoorn.
Een prachtige plek, mooie route en tussendoor kun je je even afspoelen, je zwemt immers twee keer de Groote Sloot over en de zwemt onder de Koudenhoornbrug door.

Er is altijd veel publiek, dus genoeg aanmoedigingen en na afloop een gezellig feestje!

 

Voor alle informatie

(Terug naar boven)


WIJC nieuws: Training afgelast i.v.m. warmte
   (25-07-2018)

Alle droogtrainingen van donderdag 26 juli en de fietstraining van vrijdag 27 juli 2018 zijn afgelast vanwege de voorspelde warmte.

 

(Terug naar boven)


WIJC nieuws: Patricia Koot 2e op ZHK inline skaten
   (09-07-2018)

Op 24 juni was het Zuid-Hollands Kampioenschap Inline Skaten in Leiderdorp (uitslagen)

Patricia Koot werd 2e bij de meisjes Kadetten. Op de 300 meter werd Patricia derde, de 1000 meter eindigde zij als tweede en op de afsluitende puntenkoers werd Patricia eerste.
Chloe Hoogendoorn uit Woubrugge werd Zuid-Hollands Kampioene. Zij won de eerste twee afstanden en eindigde op de puntenkoers als derde.
De derde dame op het podium was Emma Noz van SVL.

(Terug naar boven)


WIJC nieuws: WIJC-ers helpen brandje blussen
   (04-07-2018)

Aan het einde van de droogtraining op maandag 2 juli volgde er voor een paar leden van de WIJC nog een korte sprinttraining op de fiets en emmers water sjouwen.

Opkijkend van de schaatspassen zagen ze rook. De brede berm naast het fietspad, Veerpolderpad, langs de spoordijk stond in brand. Met emmers sprongen er drie op de fiets om alvast te gaan blussen, terwijl voor de zekerheid de brandweer gebeld werd. Die kwam al snel. De brandmelding was al ontvangen, alleen was Joppepad en Gooimeerlaan doorgegeven ...
Niet echt de juiste richting.
De brandweer begon ook met emmers water en al snel was er geen rook meer te zien. Er is wel een grote zwartgeblakerde strook nu.

 

(Terug naar boven)


WIJC nieuws: Imme Kok wint roze trui in Jeugdmeerdaagse, Luka Frederikze 6e
   (04-07-2018)

Imme Kok wint roze trui in  de Internationale Rijswijkse Jeugdmeerdaagse, Luka Frederikze 6e

Afgelopen weekend van 29 juni tot en met 1 juli deden twee WIJC'ers, Imme Kok en Luka Frederikze, mee aan de Internationale Jeugdmeerdaagse in Rijswijk. Dit is een meerdaagse jeugd wielerwedstrijd met op vrijdag een proloog en puntenkoers, op zaterdag een criterium over het parcours van de Spartaan en een lange tijdrit over de Lange Kleiweg naast het Leisure Centre van hoofdsponsor Sir Winston en zondag een omloop over de weg door Rijswijk begeleid door motoren en volgauto's.

Net als in de grote rondes zijn er verschillende truien te winnen: een gele trui voor het algemeen klassement bij de jongens, een roze trui voor het algemeen klassement bij de meisjes, een witte trui voor het tijdrit klassement en een blauwe trui voor het punten klassement.

In categorie 3, de 11 jarige meisjes, legde  Imme met een supersnelle proloog op vrijdag de basis voor de winst bij de meisjes. Met nog geen seconde achterstand op de snelste jongen in haar categorie mocht ze meteen de roze trui om haar schouders doen voor het beste meisje. De truien werden net als bij een professionele koers aan het eind van de dag uitgereikt. De roze trui heeft ze daarna niet meer afgegeven door op zaterdag 2e te worden in het criterium en 3e in de tijdrit.
Zondagochtend vroeg tijdens de omloop verzekerde zij zich daarna van de winst bij de meisje en won daarmee de roze trui met een voorsprong van 21 seconden op nummer 2.

In categorie 7 (jongens die dit jaar 14 worden) ging Luka Frederikze voortvarend van start: op maar 4 seconden achter de winnaar werd hij 7e in de Proloog. Op de puntenkoers deed hij het nog een plaatsje beter en werd na 3 sprints 6e. Op dag 2 finishte Luka als 9e van het criterium en in de lange tijdrit, waarbij het ook nog het parcours rechtsom genomen moest worden, werd hij verdienstelijk 7e. Na twee dagen stond Luka 7e in het algemeen klassement.
Tijdens de omloop van 6500 meter door Rijswijk, die door de jongens van categorie 7 vijfmaal gereden moest worden, was Luka in zijn element. Hij sprintte naar een keurige 5e plaats waarmee hij de laatste bonificatie seconde pakte en een plaats steeg in het eindklassement: een mooie 6e plek voor Luka.

(Terug naar boven)


WIJC nieuws: District kampioenschap (15/06) en Z-H Kampioenschap inline skaten (24/06)
   (20-06-2018)

Op zondag 24 juni rijdt de jeugd het Zuid-Hollands Kampioenschap inline skaten in Leiderdorp op de skeelerbaan van VIJL (Ijs- en Skeelerbaan Weteringpark, Boomgaardlaan 18, 2351CR Leiderdorp).

Elke categorie - pupillen 4-1, kadetten en junioren B, rijdt een sprint van 400m. De wedstrijden starten om 10 uur.
Een van de deelnemers bij de kadetten is Patricia Koot.

Patricia Koot werd op 15 juni jl. kampioen van het KNSB District Sassenheim. Patricia was de vierde WIJC-er die aan de start verscheen voor een tijdrit over 100 meter, de series voor de 1000 meter en een marathon. Zij sloot dat af met een 1e plaats!
De andere drie WIJC-ers reden naar een mooie derde plaats: Tom Leltz bij de heren junioren A, Socha Zuiderduin bij de dames junioren A en Okke Mouwen bij de heren junioren B.

 

(Terug naar boven)

 Ogenblik a.u.b. ...