U bent hier: Home › Nieuws › Nieuws

Nieuws

WIJC nieuws: Patricia Koot 2e op ZHK inline skaten
   (09-07-2018)

Op 24 juni was het Zuid-Hollands Kampioenschap Inline Skaten in Leiderdorp (uitslagen)

Patricia Koot werd 2e bij de meisjes Kadetten. Op de 300 meter werd Patricia derde, de 1000 meter eindigde zij als tweede en op de afsluitende puntenkoers werd Patricia eerste.
Chloe Hoogendoorn uit Woubrugge werd Zuid-Hollands Kampioene. Zij won de eerste twee afstanden en eindigde op de puntenkoers als derde.
De derde dame op het podium was Emma Noz van SVL.

(Terug naar boven)


WIJC nieuws: WIJC-ers helpen brandje blussen
   (04-07-2018)

Aan het einde van de droogtraining op maandag 2 juli volgde er voor een paar leden van de WIJC nog een korte sprinttraining op de fiets en emmers water sjouwen.

Opkijkend van de schaatspassen zagen ze rook. De brede berm naast het fietspad, Veerpolderpad, langs de spoordijk stond in brand. Met emmers sprongen er drie op de fiets om alvast te gaan blussen, terwijl voor de zekerheid de brandweer gebeld werd. Die kwam al snel. De brandmelding was al ontvangen, alleen was Joppepad en Gooimeerlaan doorgegeven ...
Niet echt de juiste richting.
De brandweer begon ook met emmers water en al snel was er geen rook meer te zien. Er is wel een grote zwartgeblakerde strook nu.

 

(Terug naar boven)


WIJC nieuws: Imme Kok wint roze trui in Jeugdmeerdaagse, Luka Frederikze 6e
   (04-07-2018)

Imme Kok wint roze trui in  de Internationale Rijswijkse Jeugdmeerdaagse, Luka Frederikze 6e

Afgelopen weekend van 29 juni tot en met 1 juli deden twee WIJC'ers, Imme Kok en Luka Frederikze, mee aan de Internationale Jeugdmeerdaagse in Rijswijk. Dit is een meerdaagse jeugd wielerwedstrijd met op vrijdag een proloog en puntenkoers, op zaterdag een criterium over het parcours van de Spartaan en een lange tijdrit over de Lange Kleiweg naast het Leisure Centre van hoofdsponsor Sir Winston en zondag een omloop over de weg door Rijswijk begeleid door motoren en volgauto's.

Net als in de grote rondes zijn er verschillende truien te winnen: een gele trui voor het algemeen klassement bij de jongens, een roze trui voor het algemeen klassement bij de meisjes, een witte trui voor het tijdrit klassement en een blauwe trui voor het punten klassement.

In categorie 3, de 11 jarige meisjes, legde  Imme met een supersnelle proloog op vrijdag de basis voor de winst bij de meisjes. Met nog geen seconde achterstand op de snelste jongen in haar categorie mocht ze meteen de roze trui om haar schouders doen voor het beste meisje. De truien werden net als bij een professionele koers aan het eind van de dag uitgereikt. De roze trui heeft ze daarna niet meer afgegeven door op zaterdag 2e te worden in het criterium en 3e in de tijdrit.
Zondagochtend vroeg tijdens de omloop verzekerde zij zich daarna van de winst bij de meisje en won daarmee de roze trui met een voorsprong van 21 seconden op nummer 2.

In categorie 7 (jongens die dit jaar 14 worden) ging Luka Frederikze voortvarend van start: op maar 4 seconden achter de winnaar werd hij 7e in de Proloog. Op de puntenkoers deed hij het nog een plaatsje beter en werd na 3 sprints 6e. Op dag 2 finishte Luka als 9e van het criterium en in de lange tijdrit, waarbij het ook nog het parcours rechtsom genomen moest worden, werd hij verdienstelijk 7e. Na twee dagen stond Luka 7e in het algemeen klassement.
Tijdens de omloop van 6500 meter door Rijswijk, die door de jongens van categorie 7 vijfmaal gereden moest worden, was Luka in zijn element. Hij sprintte naar een keurige 5e plaats waarmee hij de laatste bonificatie seconde pakte en een plaats steeg in het eindklassement: een mooie 6e plek voor Luka.

(Terug naar boven)


WIJC nieuws: District kampioenschap (15/06) en Z-H Kampioenschap inline skaten (24/06)
   (20-06-2018)

Op zondag 24 juni rijdt de jeugd het Zuid-Hollands Kampioenschap inline skaten in Leiderdorp op de skeelerbaan van VIJL (Ijs- en Skeelerbaan Weteringpark, Boomgaardlaan 18, 2351CR Leiderdorp).

Elke categorie - pupillen 4-1, kadetten en junioren B, rijdt een sprint van 400m. De wedstrijden starten om 10 uur.
Een van de deelnemers bij de kadetten is Patricia Koot.

Patricia Koot werd op 15 juni jl. kampioen van het KNSB District Sassenheim. Patricia was de vierde WIJC-er die aan de start verscheen voor een tijdrit over 100 meter, de series voor de 1000 meter en een marathon. Zij sloot dat af met een 1e plaats!
De andere drie WIJC-ers reden naar een mooie derde plaats: Tom Leltz bij de heren junioren A, Socha Zuiderduin bij de dames junioren A en Okke Mouwen bij de heren junioren B.

 

(Terug naar boven)


WIJC nieuws: Peurbakkentocht op 22 juni en spinnen op 22 september voor 333m.nl
   (19-06-2018)

Op vrijdag 22 juni as. neemt 333m.nl deel aan de peurbakkentocht door Leiden met als schipper 'onze' Johan Heemskerk.

Tijdens de peurbakkentocht vragen ze aandacht voor de 83 extra meters ijs in de nieuw te bouwen ijshal in Leiden. Natuurlijk vragen ze ook of de peurbakkentocht-toeschouwers financieel willen bijdragen, bijvoorbeeld door loten te kopen. Mocht je een leuke clinic willen winnen of een van de vele andere prijzen, koop dan een lot voor € 3.33.
Dat kan tijdens de peurbakkentocht of via de site van 333m.nl

Op 22 september wordt er een spinningactie gehouden. Lees hierover meer in de digitale nieuwsbrief van Schaatshal Leiden

(Terug naar boven)


WIJC nieuws: Mara Vergeer 2e op NK jeugdwielrennen
   (17-06-2018)

Mara Vergeer is een trede opgeklommen. Dit jaar eindigde ze bij de 10 jarigen op de 2e plaats.  Vorig jaar was Mara in Amersfoort op en rond de Galgenberg 3e geworden.

Omdat de Stichting Wielercriterium Steenbergen 75 jaar bestaat was er een driedaags wielerfeest met o.a. de Koos Moerenhout Classic en op zondag 17 juni het NK jeugdwielrennen.
Het parcours in Steenbergen was erg technisch en ging over gewone straatstenen.

Mara had een goede start en reed heel oplettend. Ze zat in de kopgroep van 6 rijdsters die tot twee ronden voor het einde bij elkaar bleven. Toen viel er een af. In de laatste bocht gingen ze de sprint aan en opeens kwamen van achter twee rijdsters voorbij, maar Mara reageerde attent en reed toch naar de 2 plaats. Jinthe Nijboer won de wedstrijd in 15:10.689, Mara finishte in 15:12.570 en derde werd Amy Grosz in 15:13.161.

's Ochtends om 7 uur was haar broer Rens Vergeer al richting Steenbergen gegaan, hij moest zich al vroeg melden en startte om half elf. Hij kwam wat moeizaam weg bij de start omdat er voor hem twee rijders vielen. Rens moest toen in de achtervolging en er was al een kopgroep van 8 weg. In de sprint van het peloton reed Rens naar de 18e plaats.
Luka Fredrikze was de volgende WIJC-er die deelnam. Lang zat Luka in de voorste groep van 20 renners maar daaruit moest hij toch lossen. Hij finishte als 37e op 1 minuut 15 van de winnaar.
Imme Kok(11 jaar) reed als laatste, zij had de pech dat het flink was gaan regenen. Op de gladde stenen ging zij helaas op 2 ronden voor het eind onderuit.

(Terug naar boven)


WIJC nieuws: Gezellige ledenmiddag
   (05-06-2018)

De bijna traditionele ledenmiddag was op zaterdag 2 juni jl. Zonder zon, maar met veel plezier en vele mogelijkheden tot vermaak.

Er was weer van alles uit de kast getrokken, gemaakt, opgesteld en geregeld om de WIJC-leden een gezellige middag te bezorgen. Glijden over een zeepsopbaan, of lopen over een zeer lange balk, kogelslingeren, eieren gooien en een heus kunstwerk: in een 'cocon' kon je jezelf rond een opstelling draaien waarin te zien was hoe een rups een vlinder wordt.

Een toespraak door de voorzitter, bloemen voor de aanwezige leden die de Andries Kwik Bokaal wonnen, Remco Langemaire (district) en ook voor Kees Heemskerk, Patricia Koot en Rens Vergeer die in het afgelopen seizoen op nationale podia meededen.

De middag werd afgesloten met een barbecue.

 

(Terug naar boven)


WIJC nieuws: Lisa vd Geest 3e op NK Marathon in Waarland (NH)
   (22-05-2018)

Op 2e Pinksterdag werden in Waarland, Noord-Holland, de Nederlandse Kampioenschappen inline skaten gereden. Junioren A en B reden 21 km, de dames en heren senioren en de dames en heren masters reden 42km.

In het begin van de koers probeerde Imke Vormeer weg te komen maar dat lukte niet. Daarna probeerden Elma de Vries en Manon Kamminga het, maar ook die poging liep op niets uit. Toen deed Gerline Crediet een poging, zij kreeg Bianca Roosenboom mee, de latere winnares, Elsemieke Van Maaren, Lisa van der Geest en Imke Vormeer. Zij kregen een voorsprong op het peloton van bijna twee minuten. Het peloton werd steeds kleiner. Op 5 ronden voor het einde waagden nog twee rijdsters de sprong naar de kopgroep, maar zonder succes.

Lisa van der Geest finishte op de 3e plaats. Bianca Roosenboom won met overmacht en 2e werd Elsemieke van Maaren.

Loesanne van der Geest finishte als 24e, na 15 ronden.

(Terug naar boven)


WIJC nieuws: NK skeeleren Baan/Weg - 2x brons voor Patricia Koot
   (16-05-2018)

In Heerde, Gelderland, werd van 4-6 mei de 5e Europa Cup wedstrijd gereden, van 10-12 mei het NK skeeleren Baan/Weg en van 1-8 juli worden er de Wereld kampioenschappen gereden. Alle grote internationale skeeleraars kun je daar dan aanmoedigen!

Patricia Koot, rijdend met nummer 177, deed aan het NK mee bij de meisjes Kadetten.
Op donderdag 10 mei was de start met de series t/m finale van de 500 meter, met als toetje een puntenkoers op de baan.  Bij de 500m eindigde Patricia als 13e, de puntenkoers als 6e.
Vrijdag 11 stonden de series t/m finale 1000m op het programma (Patricia werd 9e) en een afvalkoers over 5km waar Patricia als 6e in de uitslag kwam.
Zaterdag 12 mei stond de 1 lap jeugd op het programma (Patricia eindigde als 14e), gevolgd door de puntenkoers (5km) op de weg. In de puntenkoers eindigde Patricia Koot op de 3e plaats.
Daarna  nog de 100m sprint. De series startten om 17 uur, gevolgd door de halve finale en de finale. Ook op de 100m finishte Patricia als 3e!

(Terug naar boven)


WIJC nieuws: IJsclubs verkopen loten voor 333m.nl tijdens Leiden Marathon
   (11-05-2018)

Tijdens de marathon van Leiden verkopen de ijsclubs uit Leiden en omgeving loten voor 333m.nl 
In het weekend van 26 en 27 mei aanstaande zijn langs de routes van de loopafstanden loten te koop 
De loten kosten € 3,33 en er zijn mooie prijzen mee te winnen: jaarabonnementen en schaatsclinics o.a. door Lisa van der Geest en door Iris van der Stelt of een geldprijs van € 3333,33 en nog vele andere prijzen.  De loten zijn vanaf dat weekend ook online te koop: https://333m.nl/koop-loten/

De gemeente Leiden heeft tot grote vreugde van de ijsclubs in Leiden en omgeving besloten een 250m kunstijsbaan aan te leggen. 83 meter ijs meer zorgt voor een baan waarop ook wedstrijden gereden kunnen worden. Met een 333m ijsbaan kunnen alle leden van de WIJC in de buurt schaatsen, dan is het niet meer nodig om de leden voor de trainingen naar Den Haag of Haarlem te laten rijden.

333m.nl  organiseert de acties om voldoende geld te werven voor 83 meter meer ijsbaan bij de Vliet in Leiden.

 

(Terug naar boven)

Toon Pagina: 1 - 2 - [Volgende >>]

 Ogenblik a.u.b. ...