U bent hier: Home › Nieuws › Nieuws

Nieuws

WIJC nieuws: Tessa Kortekaas wint Ironman op Hawaï
   (14-10-2018)

Tessa Kortekaas, winnares van de eerste Cor Zuiderduin Bokaal in 2005 en van de Poldercross in 2016, heeft zich de afgelopen jaren gericht op de triatlon en met succes!

Op 13 oktober werd zij in haar leeftijdsgroep Wereldkampioen Ironman op Hawaï door 3,8km te zwemmen, 180 km te fietsen en 42,195 km te lopen in 9:36:26 uur.

Een eerste reactie van Tessa is te lezen op: https://trikipedia.nl/category/nieuws/

 

(Terug naar boven)


WIJC nieuws: WIJC 5e op NKClubs
   (06-10-2018)

De Warmondse schaatsers hebben geweldig gepresteerd tijdens het eerste NKClubs in Heerenveen: 5e plaats

Voor dit eerste Nederlands Kampioenschap voor schaatsclubs/schaatsverenigingen zijn de beste 14 clubs van Nederland uitgenodigd.  De ranglijst is een optelsom van de beste rijders per categorie, junioren of senioren.
Voor dit NK vaardigt de schaatsclub één rijder af, zowel bij de heren als bij de dames junioren en senioren.
Voor de junioren staan de 500, 1000 en 1500 meter op het programma, de senioren rijden ook een 3000 meter.

Op de eerste plaats is STV Lekstreek geëindigd, tweede werd Hardrijders Club Heerenveen en op de derde plaats de Alkmaarsche IJsclub. Vierde werd IJsvereniging Groningen en 5e de Warmondse IJsclub.

Voor de WIJC kwamen bij de junioren dames Patricia Koot (6e op de 500m),  Tessa van Schie (11e op de 1000m) en Socha Zuiderduin (8e op de 1500m) aan de start.
De deelnemende heren junioren waren Okke Mouwen (6e plaats 500m, PR), Tom Leltz (7e plaats 1000m, PR), Remco Langemaire (11e op de 1500m met val).
De deelnemende WIJC senioren waren: Romy Bakker (7e op de 500m), Anne Leltz (PR op de 1000m, 5e plaats), Lisa van der Geest (2e op de 1500 meter) en Loesanne van der Geest (2e plaats 3000m met een PR).
De heren senioren waren Calvin van Klink (3e op de 500m met een PR), Wouter van der Geer (11e op de 1000m),  en Sander van der Geer (3e op de 1500m) en Frans Biemond (10e op de 3km met een PR)

Voor de Lekstreeek kwam Patrick Roest in actie tegen Sven Kramer van HCH (Heerenveen). In de laatste twee ronden maakt Roest het verschil, hij verbeterde het baanrecord van Kramer en door deze winst won de Lekstreek het eerste NKClubs en werd Heerenveen tweede.

 


 

(Terug naar boven)


WIJC nieuws: 1e NK voor schaatsclubs en WIJC doet mee!
   (01-10-2018)

Gisteren hoorden we het al officieus en vandaag is het officieel: de WIJC voldoet aan de criteria om deel te nemen aan het NKclubs en is geselecteerd!

Alle informatie over NKclubs op https://www.nkclubs.nl/

Patricia Koot, Tessa van Schie en Socha Zuiderduin, Tom Leltz, Remco Langemaire en Yves Vergeer zijn de junioren die aan de start zullen verschijnen. De senioren die gaan deelnemen zijn: Romy Bakker, Loesanne van der Geest, Anne Leltz en Lisa van der Geest, Calvin van Klink, Wouter en Sander van der Geer en Frans Biemond, de voorzitter van de WIJC.

WIJC supporters zijn van harte welkom in Heerenveen! De schaatsers en hun trainers/coaches krijgen in de ochtend informatie over voeding, trainen en een topsportklimaat binnen de club.  Voor de toeschouwers is het programma:

11.00 - 11.15 uur inrijden junioren

11.15 - 11.35 uur dweilen

11.35 uur start wedstrijden junioren

12.40 - 12.55 uur inrijden senioren

12.55 - 13.15 uur dweilen

13.15 uur start wedstrijd senioren

+/- 16.00 uur prijsuitreiking

(Terug naar boven)


WIJC nieuws: Informatie schaatsseizoen 2018-2019
   (26-09-2018)

Middels een nieuwsbrief (bekijk hier) hebben wij alle schaatsende leden geïnformeerd over de start van het nieuwe schaatsseizoen 2018-2019.

In deze nieuwsbrief vindt U per ijsbaan de informatie over de diverse trainingen, trainers, wedstrijden, data en andere belangrijkste punten te benoemen.

Mocht U na het lezen van deze nieuwsbrief desondanks nog vragen hebben dan kunt U contact opnemen met de één van de leden van de Technische Commissie.

Voor vervoer naar de diverse trainingen en wedstrijden op de ijsbanen in Den Haag, Haarlem en Leiden dient U zelf te zorgen, natuurlijk kunt U met elkaar afspraken maken om te carpoulen, adviesprijs voor onkosten vergoeding is € 4,= per training.
Voor de training van de jeugd op vrijdag in Den Haag zal de TC een special vervoersschema opstellen en dit rondsturen naar de betrokken ouders, waarbij ouders dan ook af en toe moeten rijden. Voor de training van de oudere junioren op de andere dagen in Den Haag zal Jan Randsdorp er voor te zorgen dat iedereen vervoer heeft naar de ijsbaan.

Naast alle wedstrijden op de 3 kunstijsbanen organiseren we dit seizoen ook weer de Warmondse Kampioenschappen op kunstijs. Na het succes van vorig seizoen, gaan we ook dit seizoen weer naar Leeuwarden voor onze Warmondse Kampioenschappen. Noteer de datum vast in Uw agenda, want deze kampioenschappen zijn op zaterdag 26 januari 2019. Meer info hierover volgt later dit seizoen.

De Warmondse IJsclub heeft ook een mooi kleding pakket (zelfs helmen!). 

Mocht U komende winter nog willen trainen in een mooie outfit van de Warmondse IJsclub, neem dan even contact op met Paul Fredrikze of Ageeth Loef.

Veel schaatsplezier deze winter.

De TC van de Warmondse IJsclub

(Terug naar boven)


WIJC nieuws: WIJC naar N.K. Clubs?
   (24-09-2018)

Op 6 oktober organiseert de KNSB een nieuw kampioenschap, namelijk het N.K. Clubs. Een wedstrijd waarbij de pro’s en amateurs van de beste 14 schaatsclub van Nederland zij aan zij strijden om de titel ‘Beste schaatsclub van Nederland’.

Op de huidige ranglijst staat de WIJC op de 14 plaats en zouden we dus mee mogen doen, maar de definitieve ranglijst wordt eind september opgemaakt.

Als de stand dus zo blijft, mogen wij als vereniging deelnemen aan dit nieuwe Nederlands Kampioenschap, wat natuurlijk erg leuk is.

We zijn momenteel druk bezig een team samen te stellen, zodra dat bekend is zullen we daar mee info over geven.

Maar naast deelnemers is de organisatie (en ook wij) op zoek naar supporters om de deelnemers aan te moedigen.

Dus hou 6 oktober nog even vrij, als we dan mogen deelnemen zou het leuk zijn als iedereen ook naar Heerenveen mee reist om de WIJC aan te moedigen.

Het complete programma staat hier.

(Terug naar boven)


WIJC nieuws: WIJC-ers fietsen in Limburgs heuvelland
   (17-09-2018)

Aan het einde van het zomerseizoen en ter voorbereiding op het schaatsen testen de geoefende leden van de Warmondse IJsclub (WIJC) hun benen in het Limburgse heuvelland. Tweeëntwintig schaatsers en een volgwagen vertrokken al heel vroeg op zaterdag 15 september naar Cadier en Keer om daar rond half tien te starten met een fietstocht.
De routes volgen deels de route van de Amstel Goldrace die altijd vroeg in het voorjaar verreden wordt. De uitgezette tochten waren 95km lang, voor de 'langzamere' rijders, of 120km voor de snelle fietsers. Die laatste groep bestond uit 12 rijders. De jongste, Okke, is 14 jaar en de oudste deelnemende WIJC-er, Ruud, is 69 jaar.

Tussen de middag werd er gezamenlijk geluncht, toen waren o.a. de Wolfsberg, de Loorberg, Camerig en de Vaalserberg bij het Drielandenpunt al beklommen. Calvin had midden in een afdaling een klapband gekregen en was gevallen, zijn zadel was kapot en kon in de lunchpauze even gerepareerd worden. Na een voedzame maaltijd en het vullen van de bidons werd het tweede deel van de WIJC wielertocht afgelegd, de fietsende schaatsers beklommen de Gulpenerberg, de Kruisberg, Eyserbosweg en de Fromberg en ook de Keuterberg. De reactie van de Okker op die klim was 'het leek wel een muur!' Het eerste deel van de Keuterberg is steil, tot wel 22%, gelukkig vlakt het naar de top toe wat af. De klimmers die het eerst boven waren, konden zien hoeveel hun clubgenoten moesten afzien om ook boven te komen.

Na de Keuterberg reden de WIJC-ers terug richting het startpunt in Cadier en Keer, maar er zaten nog wel wat venijnige klimmetjes in die laatste 20km, zoals de Cauberg en Geulhemmerberg.

De benen hebben veel te verduren gehad, maar dit was een mooie dag in een mooie omgeving, en leuke test voor de komende winter.

 

(Terug naar boven)


WIJC nieuws: 10/09: langer is beter, de nieuwe schaatshal in Leiden naar 333 meter
   (28-08-2018)

Op maandag 10 september, om 20.00 uur in het Gemeentehuis van Teylingen in Voorhout, spreken de voorzitter van de WIJC en Stichting IJshal Leiden met commissieleden over de gewenste 83 meter extra ijs in Leiden.  Alle leden van de WIJC, liefst in clubkleding, zijn van harte uitgenodigd! Steun dit initiatief en kom!

De gemeente Leiden gaat een nieuwe ijsbaan van 250 meter aanleggen en daar zijn alle ijsclubs heel blij mee!  Maar 83 meter meer, een baan van 333 meter, biedt veel meer mogelijkheden: er kunnen dan ook erkende wedstrijden in Leiden gehouden worden en de jeugd en senioren/masters hoeven niet meer naar de ijsbanen in Haarlem of Den Haag.

Voor de WIJC geldt dat alle leden dan op dezelfde baan zouden kunnen trainen en wedstrijden rijden.

Op 10 september zullen de voorzitters raadsleden en commissieleden informeren over het belang van een grotere ijsbaan in Leiden en vragen of de gemeente Teylingen dat ook financieel wil steunen. Inmiddels heeft een aantal gemeenten uit de omgeving al een financiële toezegging gedaan. 

Mocht je 333m.nl ook willen steunen, via een zonnepaneel of obligatie, door een decimeter of een meter ijs te schenken of door een lot te kopen (met als prijs bijvoorbeeld een clinic door Lisa van der Geest): help mee!

 

(Terug naar boven)


WIJC nieuws: Uitslagen 25e Warmondse Poldercross
   (26-08-2018)

Categorie Winnaar 2e Plaats 3e Plaats Uitslag
Heren Johan Prins Kees Heemskerk Sid Tanja uitslag
Dames Joëlle Langeveld Daphne Groen in 't Woud
Rianne Heemskerk uitslag
Heren Veteranen Martin Kerkvliet Kurt Wubben Huub Nijs uitslag
Dames Veteranen Paula Warmerdam Marjolein Dam Marissa Scherptong Engbers uitslag
Jongens Rens Vergeer Bram Verloop Koen van Zwienen uitslag
Meisjes Mara Vergeer Eefke Gerritsma Anne-Lynn Westerik uitslag

(Terug naar boven)


WIJC nieuws: Vanavond de 25e Poldercross - Doe je mee? Kom je kijken?
   (24-08-2018)

Doe je mee vanavond? Kom je kijken?

 • Poldercrossloop Jeugd 10 t/m 13 jaar
  Inschrijfgeld voor de jeugd is € 5,-- p.p.
  Inschrijving op het terrein bij de Warmondse IJsclub van 17.00 tot 18.00 uur
  Startnummers laten zetten op de bovenarm 45 minuten voor de start
  Deelnemers dienen zich 5 minuten voor de start in het startvak op te stellen
  Start voor een parcours over circa 1500 meter om 18.15 uur
  Prijsuitreiking jongens en meisjes tussen 19.00 en 19.15 uur
 • Poldercrossloop voor deelnemers vanaf 14 jaar
  Inschrijfgeld voor deelnemers van 14 jaar en ouder is € 9,-- p.p.
  Inschrijving op het terrein bij de Warmondse IJsclub van 17.00 tot 18.45 uur
  Startnummers laten zetten op de bovenarm 45 minuten voor de start
  Deelnemers dienen zich 5 minuten voor de start in het startvak op te stellen
  Start voor een parcours over circa 5000 meter om 19.00 uur
  Prijsuitreiking voor dames, dames veteranen, heren en heren veteranen om 20.30 uur

De feestavond op het terrein van de Warmondse IJsclub begint om 20.15 uur met het optreden van de Backseat Windows.
Natuurlijk is er een lekker drankje en een hapje van snackbar het Haasje uit Oegstgeest.
Om circa 20.30 uur een onderbreking voor de prijsuitreiking
De feestavond wordt swingend afgesloten om 01.00 uur

(Terug naar boven)


WIJC nieuws: Woensdagavond 22-08 voorinschrijving Poldercross
   (20-08-2018)

Ben je er al klaar voor? Klaar voor de Poldercross op vrijdag 24 augustus?

Kom dan op woensdagavond naar het ijsclubgebouw en schrijf je alvast in.

Tussen 19.00 uur en 20.30 uur kun je je al inschrijven voor deze 25e Poldercross door de sloten van de Veerpolder, rond de golfbaan en Koudenhoorn.
Een prachtige plek, mooie route en tussendoor kun je je even afspoelen, je zwemt immers twee keer de Groote Sloot over en de zwemt onder de Koudenhoornbrug door.

Er is altijd veel publiek, dus genoeg aanmoedigingen en na afloop een gezellig feestje!

 

Voor alle informatie

(Terug naar boven)

Toon Pagina: 1 - 2 - [Volgende >>]

 Ogenblik a.u.b. ...