U bent hier: Home › Nieuws › Nieuws

Nieuws

WIJC nieuws: NK skeeleren Baan/Weg - 2x brons voor Patricia Koot
   (16-05-2018)

In Heerde, Gelderland, werd van 4-6 mei de 5e Europa Cup wedstrijd gereden, van 10-12 mei het NK skeeleren Baan/Weg en van 1-8 juli worden er de Wereld kampioenschappen gereden. Alle grote internationale skeeleraars kun je daar dan aanmoedigen!

Patricia Koot, rijdend met nummer 177, deed aan het NK mee bij de meisjes Kadetten.
Op donderdag 10 mei was de start met de series t/m finale van de 500 meter, met als toetje een puntenkoers op de baan.  Bij de 500m eindigde Patricia als 13e, de puntenkoers als 6e.
Vrijdag 11 stonden de series t/m finale 1000m op het programma (Patricia werd 9e) en een afvalkoers over 5km waar Patricia als 6e in de uitslag kwam.
Zaterdag 12 mei stond de 1 lap jeugd op het programma (Patricia eindigde als 14e), gevolgd door de puntenkoers (5km) op de weg. In de puntenkoers eindigde Patricia Koot op de 3e plaats.
Daarna  nog de 100m sprint. De series startten om 17 uur, gevolgd door de halve finale en de finale. Ook op de 100m finishte Patricia als 3e!

(Terug naar boven)


WIJC nieuws: IJsclubs verkopen loten voor 333m.nl tijdens Leiden Marathon
   (11-05-2018)

Tijdens de marathon van Leiden verkopen de ijsclubs uit Leiden en omgeving loten voor 333m.nl 
In het weekend van 26 en 27 mei aanstaande zijn langs de routes van de loopafstanden loten te koop 
De loten kosten € 3,33 en er zijn mooie prijzen mee te winnen: jaarabonnementen en schaatsclinics o.a. door Lisa van der Geest en door Iris van der Stelt of een geldprijs van € 3333,33 en nog vele andere prijzen.  De loten zijn vanaf dat weekend ook online te koop: https://333m.nl/koop-loten/

De gemeente Leiden heeft tot grote vreugde van de ijsclubs in Leiden en omgeving besloten een 250m kunstijsbaan aan te leggen. 83 meter ijs meer zorgt voor een baan waarop ook wedstrijden gereden kunnen worden. Met een 333m ijsbaan kunnen alle leden van de WIJC in de buurt schaatsen, dan is het niet meer nodig om de leden voor de trainingen naar Den Haag of Haarlem te laten rijden.

333m.nl  organiseert de acties om voldoende geld te werven voor 83 meter meer ijsbaan bij de Vliet in Leiden.

 

(Terug naar boven)


WIJC nieuws: Tuchtcommissie: schorsing voor Lisa vd Geest
   (02-05-2018)

De Tuchtcommissie van de KNSB heeft Lisa van der Geest voor twee wedstrijden geschorst.

Lisa van der Geest kreeg na de KPN Marathon Cup wedstrijd op 3 maart een rode kaart omdat zij haar tegenstander Nienke Smit in de 18e ronde geslagen zou hebben. Op basis van de videobeelden deed de scheidsrechterscommissie haar een voorstel waarmee Lisa van der Geest niet akkoord ging. Vervolgens kwam de zaak voor de Tuchtcommissie. Deze deed op 25 april uitspraak.

De Tuchtcommissie acht bewezen dat Lisa haar tegenstander in het gezicht heeft geslagen en legde haar twee wedstrijden schorsing op. Ook wordt de voorwaardelijke schorsing van één wedstrijd, die Lisa kreeg opgelegd na een incident in de KPN cup op 6 januari in Heerenveen, omgezet in een onvoorwaardelijke schorsing.
Lisa van der Geest zal daarom de eerste 3 wedstrijden van de marathon competitie 2018-2019 niet aan de start mogen verschijnen.

Naast deze schorsing wordt haar naam ook uit de uitslag geschrapt van de wedstrijd van 3 maart in Amsterdam. Lisa won 35.1 punt met haar overwinning van die laatste wedstrijd. Omdat haar naam uit de uitslag wordt geschrapt, verliest ze die punten. In het marathonklassement valt Lisa daardoor terug van de 2e naar de 4e plaats.

De partijen hebben een maand de tijd om tegen de uitspraak van de Tuchtcommissie in beroep te gaan.

schaatsen.nl

(Terug naar boven)


WIJC nieuws: Trainers zijn weer beter voorbereid
   (26-04-2018)

Op woensdag 25 april hebben 14 trainers van de WIJC een clinic van Monique Vergeer-van den Heuvel gevolgd.

Waar draait het om bij de schaatsbeweging, wat is de juiste basishouding, hoe zet je het meest efficiënt af, hoe gebruik je je lichaamsgewicht in je afzet?
Even terug naar de basis van de schaatsbeweging.
Een presentatie, voordoen, zien en zelf ervaren. Een inspirerende avond met genoeg stof om de WIJC-ers deze zomer (zie zomertrainingen) en komende winter nog beter de fijne kneepjes van de schaatsbeweging bij te brengen.

Monique Vergeer was al jong lid van de WIJC en  actief op de langebaan en in de marathon. Nog altijd heeft zij clubrecords in handen. In 2007 werd zij in Calgary wereldkampioen allround bij de masters 35-39 jaar. Zij schreef toen al haar eigen jaarplan en heeft van haar schaatshobby haar werk gemaakt; Schaatstraining, Advies en Begeleiding

(Terug naar boven)


WIJC nieuws: Zomertrainingen - weer aan de slag!
   (18-04-2018)

Sinds 5 april trainen senioren/junioren al in de duinen.
Op vrijdag 20 april begint de fietstraining voor wedstrijd pupillen en junioren.
Voor iedereen een zomertraining vanaf eind april/begin mei.
Van harte welkom!

Het volledige overzicht van de zomertrainingen

(Terug naar boven)


WIJC nieuws: Bezwaren omwonenden ongegrond verklaard
   (06-04-2018)

Onlangs heeft de rechtbank Den Haag uitspraak gedaan over het beroep van omwonenden tegen de gemeente Teylingen over het niet nodig hebben van een omgevingsvergunning voor de aanleg van de skeelerbaan. Alle bezwaren zijn ongegrond verklaard of niet ontvankelijk bevonden.

(Terug naar boven)


WIJC nieuws: District Sassenheim huldigt drie WIJC toppers!
   (06-04-2018)

Tijdens de jaarvergadering van KNSB District Sassenheim (5-4-2018) is Patricia Koot gehuldigd als talent van het jaar en ontvingen Lisa van der Geest en Iris van der Stelt een zilveren en bronzen schaatser.

(Terug naar boven)


WIJC nieuws: Remco Langemaire wint Aad Kagenaar Bokaal
   (25-03-2018)

Remco Langemaire heeft vanavond in Haarlem de Aad Kagenaar Bokaal gewonnen.

Remco kreeg die bokaal omdat hij de beste was in het klassement van het Districtkampioenschap afstanden in Heerenveen in december 2017 en van vanavond in Haarlem. Het ging daarbij om de 500 en 1500 m.

Bij de dames won Mirthe Paul van STC de Rijnstreek uit Alphen ad Rijn de Aad Kagenaar Bokaal.

(Terug naar boven)


WIJC nieuws: Ben jij onze 333m schaatsmaat?
   (23-03-2018)

De Warmondse IJsclub zoekt, net als alle schaatsverenigingen in Leiden en omgeving, schaatsmaatjes

Waarom?

We vragen onze websitebezoekers, andere ijsclubs in het land, schaatsliefhebbers en iedereen die onze mooi sport een warm hart toedraagt om ons te steunen bij onze strijd om een 333 meter baan. Wij willen graag i.p.v. de 250 meter baan die de gemeente Leiden wil aanleggen, een 333 meter ijsbaan in Leiden.
Met de nieuwe 250 meter baan moeten wij toch uitwijken naar andere banen in de regio voor wedstrijden en trainingen voor langere afstanden. We willen graag al onze leden op één baan laten schaatsen. Dan zien onze jonge schaatsers voorbeelden en kunnen we ze voor de club en de schaatssport behouden. Daarvoor is 333 meter nodig!

Word jij ons maatje? Steun ons door Schaatsmaat te worden, voor € 33,33 per jaar.  

Doet jouw hele trainingsgroep mee? Dan nodigen we je uit voor een gezamenlijke training in de nieuwe hal!(Terug naar boven)


WIJC nieuws: WIJC wint Andries Kwikbokaal!
   (16-03-2018)

Vanavond heeft de WIJC-jeugd weer de Andries Kwikbokaal gewonnen!  Prachtige prestatie van de jonge schaatsers

100 punten hebben de WIJC-ers bij elkaar gereden. Nummer 2, de ijsvereniging uit Koudekerk, haalde 97 punten.
Vorig jaar deelden de WIJC en Koudekerk de beker. In 2015 veroverde de WIJC ook deze bokaal.

 

zie ook:  https://teylingen.nieuws.nl/nieuws/11471/wijc-wint-andries-kwikbokaal/

en https://www.bollenstreekomroep.nl/2018/03/wijc-wint-andries-kwikbokaal/

 

(Terug naar boven)

Toon Pagina: 1 - 2 - 3 - [Volgende >>]

 Ogenblik a.u.b. ...